NVO Prijatelji životinja: Zahtijevamo trajno oduzimanje stoke od neodgovornih vlastika
Foto: NVO Prijatelji životinja

NVO Prijatelji životinja: Zahtijevamo trajno oduzimanje stoke od neodgovornih vlastika

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica uputila je javni apel Veterinarskoj inspekciji da se konačno krene sa rešavanjem problema stoke koja se sve češće može vidjeti u gradskim sredinama, na bulevarima, ulicama i magistralnim putevima.

"Ovaj problem poslednjih dana posebno je uočljiv u Budvanskoj opštini. Zbog neodgovornog vlasništva, koje je kažnjivo zakonom, te životinje su izložene opasnosti, ali i same predstavljaju veliku opasnost za učesnike u saobraćaju", naveo je Dragan Vlahović, predsjednik NVO Prijatelji životinja.

Vlahović je kazao da se još ranije organizacija obraćala Upravi za veterinu sa predlogom da se donese Uredba, po kojoj bi stoka koja se nađe na javnim gradskim površinama bila trajno oduzeta od vlasnika, međutim ništa od toga nije učinjeno, dok su ovakvi slučajevi sve češća pojava širom Crne Gore.

"Oduzetu stoku bi trebalo smjestiti u sklonište, koje bi za tu namenu bilo izgrađeno, a koje još uvijek ne postoji u našoj državi. Nakon veterinarskog pregleda, ukoliko se ustanovi da su životinje zdrave, treba ih kao vid pomoći od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede davati na trajno korišćenje stočarima koji za to ispunjavaju uslove", poručuje Vlahović.

Izrazio je nadu da će resorni ministar Aleksandar Stijović imati razumijevanja za  inicijativu, te da će se u najskorije vrijeme krenuti sa realizacijom iste.

"Sve do tada teško je govoriti o Crnoj Gori kao ozbiljnoj turističkoj destinaciji i zemlji uređenog sistema", zaključio je Vlahović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.