Vlahović upitao Evropski tim za Nikšić: Gdje ste bili svih ovih godina?
Dragoje Vlahović, NVO Prijatelji životinja Podgorica

Vlahović upitao Evropski tim za Nikšić: Gdje ste bili svih ovih godina?

Iz koalicije "Evropski tim za Nikšić" danas izjaviše da će, ukoliko pobijede na izborima, riješiti pitanje pasa lutalica u tom gradu i da će srediti sklonište za napuštene životinje. Ne želim da politizujem ovu temu, ali kao neko ko se godinama bavi zaštitom životinja, ne mogu a da se ne zapitam gdje ste bili svih ovih godina, dok ste vršili vlast u Nikšiću? Ukoliko za više od deceniju niste ništa uradili vezano za ovaj problem, kako mislite da će neko da vam poveruje da ćete baš sada zasukati rukave i početi da se bavite svojim poslom, saopštio je Dragan Vlahović ispred NVO Prijatelji životinja.

Podsjetimo, Evropski tim za Nikšić se ranije danas oglasio navodeći da će ukoliko pobijede na izbore riješiti gradski problem pasa lutalica.

Podsećanja radi, Nikšić je jedan od gradova u kojima je problem pasa lutalica najizraženiji, kako u samom gradu tako i u prigradskim naseljima i selima, gdje psi prebačeni iz grada prave veliki problem meštanima, pogotovu stočarima.

Vlahović poručuje da je ta NVO i on lično pokušao da u komunikaciji sa bivšim gradonačelnikom, Grbovićem riješi ovaj problem, ali bezuspješno.

"Pomenuti je čak u jednom neformalnom telefonskom razgovoru rekao da " džukele treba pobiti", misleći na napuštene pse", poručio je Vlahović.

Podsjetio je i na slike kanibalizma iz nikšićkog skloništa za napuštene pse, od prije nekoliko godina, koje su obišle čitavu Evropu, pa su svi mogli da vide sramotu.

"I pored naših molbi, do dana današnjeg tamo se skoro ništa nije promijenilo. Takođe, tada smo se svojim očima i ušima uvjerili kako se neodgovorno ponaša upravnik pomenutog skloništa, veterinar koji je tamo po ugovoru o radu zaposlen, kao i službe zadužene za kontrolu istog", naglasio je Vlahović.

Zaključio je da njega kao građanina i nekoga ko se bavi zaštitom životinja ne mogu ubijediti da im je konačno proradila savjest i da ćete sada nešto uraditi.

"Umjesto da poverujem u vaša obećanja, pozivam ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospodina Aleksandra Stijovića da oformi inspekciju koja će obići pomenuto sklonište, utvrditi trenutno stanje i donijeti odluku o njegovom daljem radu, jer prethodne inspekcije iz istog ministarstva nisu valjano radile svoj posao. Da ne bude da pričam prazne priče, sve navedeno imam dokumentovano, pa će se organizacija na čijem sam čelu rado staviti na raspolaganje svim službama koje žele da se ispita dosadašnji rad nikšićkog skloništa za napuštene pse. Takođe, želimo da se utvrdi čija je odgovornost bila za sve što se tamo dešavalo, kako bi te osobe bile procesuiran kod nadležnih institucija", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.