Demokratska partija socijalista, Berane

DPS Berane reagovao na napuštanje njihovog člana

"Zahvaljujemo se Raičeviću za sve što je učinio našoj partiji, uvjeriće se da DPS sve radi u interesu građana"

Demokratska partija socijalista (DPS) u Beranama reagovala je na postupak Radoša Raičevića koji je napustio tu partiju, i istakla da je to normalan životni put jedne partije, i da kako su poručili neće proganjati svoje bivše članove i da je to pečat njihovih političkih protivnika.

"Demokratska partija socijalista je partija kojoj se uvijek dobrovoljno pristupalo, kao što potvrđuje i nedavno učlanjenje preko stotinu mladih Beranki i  Beranaca, što je svojevremeno uradio i gospodin Radoš Raičević", navodi se u saopštenju.

Oni su rekli da je osim pristupanja, dobrovoljno i napuštanje političkih partija, pa postupak Radoša Raičevića nije nikakva nova pojava u političkom životu neke partije, pa ni DPS-a u Beranama.

"Zahvaljujemo se gospodinu Radošu Raičeviću na dosadašnjem radu u našoj Partiji, koja će, u skladu sa svojim programom, nastaviti da baštini građansku, multivjersku, multinacionalnu i antifašističku Crnu Goru kao zajedničku kuću svih nas", poručili su iz DPS-a.

Kazali su da za razliku od političke konkurencije oni ne proganjaju bivše članove, niti ih tjeraju da promijene politička uvjerenja.

"Budući da je Radoš Raičević bio naš član i podržavalac, vjerujemo da će i sam, nakon nekog vremena, shvatiti da su svi potezi Demokratske partije socijalista uvijek bili u interesu svih građana Crne Gore, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost. Država u kojoj svi građani i sve vjerske zajednice imaju ista prava, jedan je od naših programskih ciljeva kojem smo bez obzira na sve opstrukcije i pritiske posvećeni", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.