IO DPS Berane: Mržnja ne pripada
DPS

IO DPS Berane: Mržnja ne pripada "Gradu vjesnika mira"

Izvršni odbor Demokratske partije socijalista Berana najoštrije osuđuje manipulacije i sijanje mržnje koje ovih dana dolazi sa više strana, a sve pod plaštom navodnih oduzimanja vjerskih prava i sloboda, saopšteno je it te partije.

"Minuli dani su, zapravo,  pokazali da sve ove manipulacije određenih političkih subjekata i njihovih sljedbenika predstavljaju  nastavak aktivnosti iz oktobra 2016. godine, te da nemaju nikakve veze sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti. Da je to tako, potvrđuju i prijetnje koje se ovih blagih dana čuju od njih, a upućene su uglednim pojedincima ili institucijama. Izlivi nacionalizma ogolili su one partije koje se predstavljaju građanskim, a one druge potvrdili kao rušitelje multinacionalnog i multivjerskog sklada po kojem se naš grad i naša Crna Gora prepoznaju", naveli su iz beranskog DPS-a.

Iz DPS-a su uvjereni da će podjela vlasti u Crnoj Gori biti poštovana od svih, te da će svako na odgovoran način obavljati poslove iz svoga ustavnog djelokruga.

"Odvojenost države i crkve svima jasno pokazuje nadležnosti i jednih i drugih, te zloupotrebe i manipulacije koje dolaze sa crkvenih adresa predstavljaju grubi pokušaj miješanja u rad državnih institucija.Teške riječi koje su se ovih blagdana čule u Beranama ne priliče našem gradu koji je „Grad vjesnik mira“, nego sve nas, upravo, ovo priznanje obavezuje na suzdržanost i čuvanje i njegovanje dobrih komšinskih, međunacionalnih i međuvjerskih odnosa. Pozivamo sve naše sugrađane da ne nasijedaju na manipulacije onih koji ne misle dobro Beranama ni Crnoj Gori. Okupimo se svi oko jednog cilja, a to je prosperitetna Crna Gora koja predstavlja zajednički dom svih nas", poručili su iz DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.