Španija odložila otvaranje granice sa Portugalom do 30. juna
Ilustracija

Objavila vlada Španije

Španija odložila otvaranje granice sa Portugalom do 30. juna

Španija je odložila otvaranje granice sa Portugalom do 30. juna, objavila je vlada Španije.

Granica između dvije iberijske zemlje trebalo je da bude otvorena do danas, ali je Španija rekla da jedino portugalski građani koji se vraćaju na svoja uobičajena boravišta, u Španiju ili druge zemlje šengena, mogu da pređu granicu ovog mjeseca, prenosi Fonet.

Portugal ja jedina zemlja Šengena sa kojom Španija i dalje ima ograničeno kretanje, pošto je u nedjelju španska granica otvorena za druge zemlje Šengena, prenosi portal Politiko.

Od nedjelje, turistima iz Velike Britanije je dozvoljeno da posjete Španiju bez mjera karantina. Ministarka zdravlja Španije Salvador Ila rekla je da je registrovano 11 lokalnih epidemija, ali da su pod kontrolom.

Španija je registrovala 28.323 smrtnih slučajeva od KOVIDA-19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.