Šaranović: Divanović šalje kriminalce i na svoje prve komšije
Danilo Šaranović

Šaranović: Divanović šalje kriminalce i na svoje prve komšije

Prihvatiti poraz pred argumentacijom, pravnim znanjem i umijećem protivnika jeste čojstvo, ali na zakonitost i demokratiju odgovoriti nasiljem, to se u Crnoj Gori zove kukavičluk, ocijenio je Danilo Šaranović, poslanik Demokrata.

On je reagujući na izjavu Nikole Divanovića, potpredsjednika Opštinskog odbora (OO) DPS-a Budva koji je kazao da novoizabrana većina u Budvi mora početi sa radom od ponedeljka, i da je građanima dosta političkih tenzija i te da na dnevni red mora doći oporavak turističke sezone.

"Sve to dobija i kvalifikovan oblik ako se nasilje koristi za realizaciju prethodno poraženih i potpuno nezakonitih odluka. Kao što iz kukavičluka nikada neće nastati hrabrost, tako ni iz nasilja nikada neće nastati zakon, a naročito ne vlast u 21. vijeku na tlu Evrope.

Međutim, ovakvo razmišljanje ne stanuje u redovima poslanika Divanovića, a očito ni u njemu lično, jer je poslednjim saopštenjem pokazao da je promoter primitivizma i siledžijstva. Prebijanje, lomljenje i hapšenje očigledno su prihvatljivi modeli politike koja je proistekla iz hibridnog autokratskog režima, a iz kojih redova dolazi i Divanović. Otuda gospodin Divanović juriša na svoje komšije i sugrađane, vjerovatno se noseći idejom da će palicama promijeniti njihovu izbornu volju. U tom cilju Divanović, služeći se svojim partijskim "vaspitanjem" šalje kriminalce i na svoje prve komšije", kaže Šaranović.

"Ali kao što smo na svaku pljačku u Budvi odgovorili procesuiranjem DPS kriminalaca, kao što smo na svaku opstrukciju rada parlamenta imali civilizovan, zakonit i pristojan pristup bez i jedne ružne riječi upućene bilo kome, ujedno čuvajući Ustav Crne Gore, tako ćemo i na poslednje nasilje DPS-a imati adekvatan odgovor. Nijeste valjda pomisli da će politička korupcija, kriminal, fizičko i pravno nasilje pobijediti savremenu, demokratsku i pristojnu Budvu i Crnu Goru?", pita Šaranović.

On je pozvao međunarodnu zajednicu da odmah reaguje.

"Direktno osudi nasilan pokušaj prekrajanja izborne volje građana i zaustavi udar na temelje demokratije i parlamentarizma.  Demokratska Crna Gora biće čuvar izborne volje građana Budve, čuvar Ustava Crne Gore ali i čuvar tekovina savremene Evrope", zaključuje Šaranović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.