Divanović ističe da Opština mora početi sa radom

"Građanima dosta političkih tenzija, cilj oporaviti turističku sezonu u Budvi"

Nikola Divanovića, potpredsjednik Opštinskog odbora (OO) DPS-a Budva kazao je da novoizabrana većina u Budvi mora početi sa radom od ponedeljka, i da je građanima dosta političkih tenzija i da na dnevni red mora doći oporavak turističke sezone.

"Kao najbrojnija i najodgovorniji partija u budvanskom političkom životu mi smo se danas odazvali na poziv predsjednika Opštine Budva, odnosno vršioca dužnosti predsjednika Opštine Budva, gospodina Bulatovića, u nadi da ćemo učestvovanjem u dijalogu o aktuelnoj krizi u Budvi pokušati da nađemo neko zajedničko rješenje sa novom opozicijom u gradu", istakao je Divanović.

Naglasio je da današnji sastanak međutim nije dao očekivane rezultate.

Divanović je kazao da su se odazvali tom pozivu dodatno odgovorni prema temi, smatrajući da se radi o nečemu što je čak i iznad politike a to je tema suživota, tema bezbjednosti, tema zajedničkog, komšijskog, porodičnog, svakog drugog života i sklada.

Dodao je da i dalje u Budvi imaju većinu a da demokratija ima jednostavnu formulu da gdje je većina tamo je i vlast.

"Teško da oni koji imaju političku manjinu mogu sa tom manjinom  organizovati sjednicu Skupštine opštine i na njoj donijeti važne odluke za Budvu a to je upravo ono što ovaj trenutak traži od nas, dakle život u Budvi ne može stati, život mora da se odvija dalje i mi kao odgovorni ljudi, odgovorni prema Budvi, prema budvanima i naravno i prema našim političkim programima moramo nastaviti da vršimo vlast u ovom gradu", poručio je potpredsjednik OO DPS-a Budve.

Objasnio je da je posljedica objave u Službenom listu to da su novoizabrani predstavnici formalno počeli sa radom i da od ponedeljka se moraju vratiti redovnom poslu.

"Dakle u prvom redu građani su zainteresovani kako će se odvijati pripreme turističke sezone i vjerujem da je građanima dosta političkih performansa i da su prosto zainteresovani za smirivanje tenzije i za neke teme koje su od egzistencijalnog značaja za razvoj Budve u budućem periodu.  Vjerujem da tu jedino Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima ubuduće može ponuditi jednu efikasnu lokalnu samoupravu", zaključio je Divanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.