Uprava policije: U Budvi privedene 23 osobe, povrijeđen jedan policajac
Foto: RTV Budva

Uprava policije: U Budvi privedene 23 osobe, povrijeđen jedan policajac

Policija je danas u Budvi postupala po zakonu i po zahtjevu nadležnog organa za pružanje asistencije Upravne inspekcije u Skupštini Opštine Budva, saopštila je Uprava policije.

"Na ulazu u zgradu Skupštine Opštine Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom na ulazu onemogućavali policijske službenike Centra bezbjednosti Budva da sa Upravnom inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta. Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim licima da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dalje navodi, usljed intervencije policijskih službenika okupljena lica su polomila stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva.

"Među okupljenima na ulazu u zgradu Opštine bili su i pripadnici opštinskih službi - Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su takođe učestvovali u pružanju aktivnog otpora policijskim službenicima u vršenju službene radnje.Uprava policije osuđuje postupke pripadnika Službe zaštite i spasavanja i Komunalne policije koji su krajnje neodgovorni i neprofesionalni imajući u vidu da su ove službe dio jedinstvenog sistema bezbjednosti koje bi trebale da sadejstvuju sa službenicima Uprave policije u odgovoru na realne izazove", kaže se u saopštenju.

Dodajući da zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva privedena su ukupno 23 lica, među kojima i nekoliko pripadnika pomenutih službi.

"Lica odgovorna za incidente će snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom. Prilikom ovih događaja povrede je zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći. U toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru. Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika", zaključuju iz UP-a.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predjsednik SO Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade Opštine. Uhapšeni su i menadžer Opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović, odbornik DF-a Đorđije Vujović kao i Carevićev brat i sin. 

 Iz Demokratske partije socijalista saopštili su da su današnje nemile scene iz Budve, posljedica činjenice da je grupa odbornika, bivših opštinskih funkcionera protivzakonito pokušala da uzurpira vlast u Opštini Budva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.