Budva: Privedeni Carević, Radović, Božović...
Foto: RTV Budva

Rano jutros

Budva: Privedeni Carević, Radović, Božović...

Policija je rano jutros privela nedavno smijenjenog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savjetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Prethodno je kordon policije pokušao da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Opštine Budva.

Njih su tada ispred ulaza u Opštinu dočekali Carević i Radović.

Policija upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Opštine.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu.

U zgradi Opštine su tada bili gradonačelnik Marko Carević i predsjednik parlamenta Krsto Radović.

Policijski kordoni bili su postavljeni oko zgrade Opštine, a gradski bulevar je blokiran i njime je sabranjen saobraćaj.

Kompletan grad je pod policijskom opsadom.

Carević je ranije poručio da je na sceni okupacija Budve.

"Ako Upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikim postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podnijeli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovdje se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju", kazao je ranije jutros Carević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.