Ljetujmo doma:  Širom otvoriti vrata svih prirodnih i kulturnih dobara, građani da obiđu domovinu
Centar za istraživanje i razvoj turizma

CIRT pozvao na solidarnost posle pandemije

Ljetujmo doma: Širom otvoriti vrata svih prirodnih i kulturnih dobara, građani da obiđu domovinu

Centar za istraživanje i razvoj turizma (CIRT) pozvao je sve nadležne organe da u godini koja je pred nama dodatno afirmativno djeluju na građane Crne Gore i omoguće im da bez naknade imaju pristup svim prirodnim i kulturnim dobrima naše zemlje

"U prethodnom periodu pokazali smo jedinstvo u borbi protiv korona virusa. Taj trend treba nastaviti kroz snažnu podršku kampanje da tokom predstojeće sezone ljetujemo doma, kako bismo podržali i domaće ugostitelje u ovom teškom periodu. Naša inicijativa podrazumijeva da se širom otvore vrata svih prirodnih i kulturnih dobara, za sve građane Crne Gore", naveli su u saopštenju.

Oni su pozvali JP Nacionalne parkove Crne Gore da svih pet nacionalnih parkova u državi bude besplatno za građane Crne Gore u predstojećoj turističkoj sezoni, i da će se na taj način afirmisati turističko kretanje unutar države, a država će pokazati da ima razumijevanja za teške finansijske posljedice koje su zadesile građane u periodu posle epidemije koronavirusa.

Takođe su apelovali na Ministarstvo kulture da obezbijedi besplatan ulaz u muzeje, galerije i ostala kulturna dobra. Poziv je takođe upućen turističkim agencijama da u predstojećem periodu pod povoljnijim uslovima ponude svoje usluge građanima Crne Gore, kako bi i oni dali svoj doprinos kampanji.

"Pozivamo i građane da nakon izolacije, kojom smo uspješno prevazišli opasnu epidemiju, posjete mnogobrojna prirodna i kulturna bogatstava koja se nalaze u našem neposrednom okruženju i bolje upoznaju zemlju koja nam je svima dom. Ovo može biti prilika da se građani upoznaju sa domaćim prirodnim bogatstvima, za koja možda i nisu znali da su im u neposrednoj blizini", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.