Britanski šef diplomatije tvrdi da Zaharova ne govori istinu: Naš ambasador u Moskvi nije

ŠTA SE STVARNO DESILO

Britanski šef diplomatije tvrdi da Zaharova ne govori istinu: Naš ambasador u Moskvi nije "pozvan"

Britanski ambasador u Moskvi Nigel Casey nije pozivan u rusko Ministarstvo vanjskih poslova, već se sastao sa zvaničnicima na diplomatskom sastanku, saopćeno je iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova.

"Ambasador je ponovio britansku podršku Ukrajini", navodi se u saopćenju.

Nešto ranije je iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova saopćeno da je Casey pozvan zbog izjava šefa britanske diplomatije Davida Camerona o pravu Ukrajine da koristi oružje Velike Britanije za udare na teritoriju Ruske Federacije.

Rusija ocjenjuje Cameronove izjave kao dokaz eskalacije i potvrdu sve većeg učešća Britanije u vojnim operacijama na strani Kijeva.

"Rusija od Britanije traži da razmisli o katastrofalnim posljedicama neprijateljskih koraka Londona i da odmah povuče Cameronove izjave. Odgovor na udare Ukrajine na rusku teritoriju britanskim oružjem mogao bi biti napad na vojne ciljeve u Britaniji i izvan Ukrajine", navode iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Portparol Ministarstva Marija Zaharova izjavila je nešto ranije da su francuski i britanski ambasadori u Rusiji pozvani u diplomatsku službu ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.