Golubović: Nismo nadoknadili nedostatak turista iz Rusije i Ukrajine
Petar Golubović, Foto: RTCG

"Neophodna bila bolje organizovana turistička kampanja"

Golubović: Nismo nadoknadili nedostatak turista iz Rusije i Ukrajine

Direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović kaže da je bila neophodna znatno bolja turistička kampanja, kojom bi kompenzovali nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine.

On je kazao da je trebalo da imamo značajno bolju i fokusiraniju marketinšku kampanju na onim tržištima na kojim smo mogli da imamo bolju saradnju.

“Ono što nije generalno dobro jeste to što smo se kao destinacija oslonili na dva tržišta, nijesmo napravili diversifikaciju”, naveo je Golubović i podsjetio da su turisti iz Rusije i Ukrajine činili četvrtinu posjete, prošle godine.

Taj nedostatak gostiju, kako dodaje, nijesmo uspjeli da kompenzujemo.

“To je naša greška i iz grešaka treba učiti. Treba razvijati nova emitivna tržišta, povezivati se jer smo dominantno avio destinacija, širiti kapacitete aerodroma i uspjeh je neminovan, naravno ako u budućnosti ne bude korone ili nečega sličnog”, poručio je Golubović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.