Minić: Veljovićeva policija pokazuje konstantnu nedoslednost u borbi sa koronavirusom
Valentina Minić, Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanica Demokrata pozvala direktora policije da podnese ostavku

Minić: Veljovićeva policija pokazuje konstantnu nedoslednost u borbi sa koronavirusom

Poslanica Demokrata, doktorka Valenitna Minić kazala je da je direktor Uprave policije Veselin Veljović "posljednjom najavom obračunavanja sa vjerskim zajednicama u potpunosti ogolio odnos vlasti prema njima na koji su Demokrate i ranije ukazivale."

"Veljović je ovim pokazao neviđeno licemjerstvo i kukavičluk koji se ogleda u tome da je sposoban da trenira strogoću samo nad onima koji ne samo da se od njega mogu braniti jedino molitvom, nego i njega samog brane molitvom. Sa druge strane Veljović ćuti i ne vidi one koji dopuštaju vršenje građevinskih poslova na gradilištima širom Crne Gore", saopštila je Minić.

Ona je saopštila da će Veljović biti shvaćen kao donekle ozbiljan Direktor policije onog trenutka kada njegova policija bude ozbiljno poštovala mjere o sprječavanju širenja epidemije Covid-19, kako je navela a to će biti kada pod pritiskom njegovog resora budu i  građevinski objekti, a ne samo na vjersk, i kada se građevinski radovi budu odvijali bez prisustva i po dvadesetak građevinaca na 4 kvadratna metra.

Minić je poručila da se neozbiljnost i nedosljednost Veljovićeve policije ogleda u tome što ne smije kao sveštenike, da privede Branimira Gvozdenovića, kako je navela predsjednika danilovgradskog DPS-a iz kafane, te kamion brašna iz Pljevalja, i da će onda steći pravo da govori o energičnom sprečavanju svakog pokušaja kršenja naredbi i mjera.

"Dotad je jedino dužan da odgovori na sledeća pitanja: Zašto su uhapšeni sveštenici?, Zašto predstavnici Uprave policije pritom nisu imali zaštitne maske i rukavice?, Zašto nije poštovana procedura?, Zašto nije saopšten razlog privođenja? Ko je za to odgovoran? Ko je kažnjen?I poslednje ne manje značajno pitanje je zašto Veljović ne podnese ostavku?", zatražila je odgovore poslanica Demokrata.

"Očekujemo da će u narednom javljanju Veljovića pored neopozive ostavke, biti sadržani i odgovori na postavljna pitanja", zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.