Ljubav u doba koronavirusa: Španski mladenci vikali sudbonosno
Foto: Screenshot

Ljubav u doba koronavirusa: Španski mladenci vikali sudbonosno "da" kroz prozor (VIDEO)

Alba i Daniel, bračni par koji živi u A Coruni u Galiciji, vjenčao se kroz prozor u subotu 14. marta, nakon što je Vlada Španije uvela vanredno stanje zbog izbijanja koronavirusa na njihov dan vjenčanja.

Alba, koja vodi kompaniju za organizaciju događaja, već je postavila stolove i stolice i sve je bilo spremno za proslavu njihovog vjenčanja, ali Vladina najava poremetila je njihove planove, pa je par odlučio da izađe na prozor svoje zgrade, ispred zaprepaštenih komšija.

Nakon što je izgovorila poznate riječi "da, uzimam", Alba je bacila buket kako tradicija nalaže, mada nije jasno da li je bilo koja gošća mogla da ga uhvati.

Španija je postala zemlja sa četvrtim najvećim brojem registrovanih slučajeva koronavirusa u svijetu, premašivši Južnu Koreju po broju pozitivnih slučajeva, dostigavši skoro 10 000 i premašila granicu od 340 smrtnih slučajeva usljed novog virusa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.