Turnir u Indijan Velsu otkazan zbog koronavirusa
Foto:Twiter

Prvi Masters u 2020. godini

Turnir u Indijan Velsu otkazan zbog koronavirusa

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu neće se održati zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa u južnoj Kaliforniji, odlučili su organizatori. Zbog toga što su potvrđeni slučaja koronavirusa u južnoj Kaliforniji lokalne vlasti brinu da bi epidemija mogla da se raširi i zbog bezbjednosti igrača i navijača se ovaj događaj otkazuje.

"U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga zbog održavanja velikog skupa ove vrste. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo da zajedno zaštitimo zajednicu od koronavirusa", rekao je David Agus, ljekar sa Univerziteta Južna Kalifornija, sa kojim su se organizatori turnira konsultovali.

Na turniru, koji je trebao da počne u utorak, prošle godine je bilo rekordnih 475.000 gledalaca i očekivalo se da će u ovoj godini taj broj biti nadmašen.

"Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezbjednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama", rekao je direktor turnira Tomi Has, prenosi Rts.

Na turniru su učešće u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu najavili Novak Đoković i Rafael Nadal, dvojica prvih na listi najboljih tenisera, a titule od prošle godine trebali su da brane Dominik Tim u miškoj i Bianka Andresku u ženskoj konkurenciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.