Fendi izbacio kolekciju zaštitnih maski koje koštaju 270 dolara
Foto: Printscreen

Fendi izbacio kolekciju zaštitnih maski koje koštaju 270 dolara

Italijanski modni brend Fendi izbacio je zaštitnu masku Pollution Mask. Maska na stranici Saks Fifth Avenue košta 270 dolara. Na italijanskom siteu Luis via Roma ova maska rasprodana je u rekordnom roku.

Iz Fendija su kazali da je maska dio kolekcije za proljeće/ljeto 2020. godine, te da je napravljena od svile.

Ovo nije prvi put da modni brendovi prodaju zaštitne maske za lice.

Za svoju kolekciju proljeće / ljeto 2020. godine Marine Serre sarađivala je s R-Purom na izradi dizajnerskih maski za zaštitu od zagađenog vazduha.

Virgil Abloh's Off-White već neko vrijeme izrađuje markirane pamučne maske. Guči je takođe 2018. godine u svoju kolekciju za jesen/zimu uvrstio zaštitne maske. Ove godine se pjevačica Bili Ejliš na dodjeli nagrada Gremi pojavila u Gučiju od glave i pete, uključujući i masku.

Osim maski koje vam mogu pomoći da se zaštite od koronavirusa stručnjaci kažu da je najbitnije da redovno perete ruke, izbjegavate dodirivanje lica dok ste vani te da se držite podalje od gužvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.