NEVJEROVATAN KONCEPT: Progutaš pilulu i loguješ se na Facebook?!
Ilustracija

Tehnologija - Internet

NEVJEROVATAN KONCEPT: Progutaš pilulu i loguješ se na Facebook?!

Sve smo bliži trenutku kada ćemo se na društvene mreže, mejl klijente i druge servise koji zahtjevaju autentifikaciju prijavljivati – gutanjem pilule!

Ređina Dugan, izvršna direktorka Motorole, na D11 konferenciji predstavila je gotovo nevjerovatan koncept prijavljivanja na sajtove koji zahtjevaju autentifikaciju.

U Motoroli smatraju da su korisnici izuzetno nezadovoljni sadašnjim načinom prijavljivanja na Facebook, Twitter, mejl i druge sajtove i aplikacije, koje zahtjevaju unos lozinke ili autentifikaciju na neki drugi način.

“Korisnici istovremeno koriste na desetine lozinki, koje miješaju i imaju problema da ih zapamte. Takođe, veliki broj korisnika ima problem da napravi smislenu i validnu lozinku, koja neće biti laka za hakovanje”, rekla je Dugan.

Zbog toga je Motorola riješila da stvari učini daleko prostijim i napravila (i patentom zaštitila) novi način logovanja pomoću vitaminske pilule.

Neobična pilula sadrži poseban elektronski čip, prenosi Mondo.rs. Kada je čovjek proguta njegov stomak se ponaša kao elektrolit, koji potom aktivira elektronski čip i na isti način ga napaja “strujom” neophodnom za rad. Tableta posjeduje prekidač, koji se naizmenično pali i gasi, generišući na taj način osamnaestobitni signal, sličan elektrokardiogramu.

Na taj način cijelo tijelo postaje živa lozinka, a kako tijelo provodi struju, dovoljno je prstom dodirnuti smartphone, tablet ili računar, kako bi se obavila autentifikacija na uređaju i izvršila automatska prijava na bilo koji servis.

Dejstvo pilule traje do 24 sata, a kompletan sadržaj tablete, sem rastvorenog, vitaminskog dijela, izbacuje se prirodnim putem iz organizma i ne šteti zdravlju.

Motoroli je sada preostalo samo da napravi i “proizvede” bolju vezu između ljudskog dodira i receptora na gedžetima za logovanje.

Izvor (Tehnologija.me)