Federer: Znamo svi koliko je teško protiv Novaka, u ovom meču on je bio bolji
Federer nakon poraženog meča

Četvrti put je poražen od srpskog tenisera

Federer: Znamo svi koliko je teško protiv Novaka, u ovom meču on je bio bolji

Rodžer Federer rekao je posle poraza od Đokovića u polufinalu Australijan opena da je očekivao da će moći da izdrži cio meč, ali i da je Novak bio bolji i zasluženo slavio pobjedu.

Đoković je savladao Federera u tri seta i plasirao se u finale Australijan opena. Švajcarac je osjećao posledice povrede, ali je uprkos tome izašao na megdan najboljem srpskom teniseru.

"Iskreno, mislio sam da ću moći. Prethodne noći bio sam na pregledima, ali sve je bilo u redu. Posle toga nisam trenirao, uzeo sam slobodan dan. Odmarao sam i danas do početka meča. U obavljanju svakodnevnih aktivnosti nisam osjećao bol. To je bio pozitivan znak", rekao je Rodžer. 

Ipak, Švajcarac je posle prvog seta zatražio intervenciju ljekara "kako bi spriječio dalje probleme".

"Na početku sam igrao kao da nemam šta da izgubim. Trudio sam se da razmjene traju što kraće, da ga napadam, mijenjam udarce. Dobro sam i riternirao. Nažalost, nisam uspio do kraja. Znamo svi koliko je teško protiv Novaka. U ovom meču je on bio bolji i to je to", jasan je Federer.

Švajcarski teniser je, posle svega, zadovoljan nastupom na ovogodišnjem Australijan openu.

"Na kraju krajeva, mogu da kažem da sam zadovoljan onim što sam ostvario. Bio je ovo maksimum koji sam mogao da izvučem, pogotovo posle onakvih mečeva protiv Milmana i Sandgrena. Generalno gledano, dobro sam igrao. Mada znam da mogu bolje. Ali mogu i gore. Danas je bilo užasno, znao sam da imam samo tri odsto šansi da pobjedim", kaže Federer.

Iskusni Švajcarac se nada da će i dogodine nastupiti u Melburnu.

"Nemam ideju. Nikad se ne zna, pogotovo u mojim godinama. Ipak, imam samopouzdanja. Vratiću se treninzima. Ne namjeravam da se penzionišem. Nadam se da ću se vratiti ovdje", završio je Rodžer.

Federer je protiv Novaka odigrao 15. polufinale u Melburnu, a četvrti put poražen je od srpskog tenisera u toj fazi takmičenja.

 

Izvor: RTS

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.