Crna Gora osvojila bronzu!
Foto:Twiter@LENaquatics

EP u Budimpešti

Crna Gora osvojila bronzu!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pobjedom nad Hrvatskom.

Ajkule su savladale Hrvatsku rezultatom 10:9 (1:3, 2:4, 3:1: 2:1), u utakmici za treće mjesto.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa pet, Dragan Drašković sa dva, dok su po gol postigli Draško Brguljan, Vladan Spaić i Stefan Pješivac.

U hrvatskoj selekciji po dva gola postigli su Loren Fatović, Maro Joković i Josip Vrlić.

Crnogorski vaterpolisti plasman u osminu finala izborili su kao drugoplasirani u grupi, sa dva trijumfa i porazom, a nastup među osam najboljih pobjedom u duelu sa Turskom 17:6.

U četvrtfinalu eliminisali su Italiju 10:8.

U polufinalu poraženi su od Mađarske 10:8.

Novog prvaka Evrope odlučiće Španija i Mađarska u 19 sati.

Španija će igrati za prvu, a Mađarska za 13. zlatnu evropsku medalju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.