Urednici Borbe i IN4S uhapšeni zbog izazivanja panike i nereda
Živković i Raičević

Lažna vijest o eksploziji u Vili Gorica

Urednici Borbe i IN4S uhapšeni zbog izazivanja panike i nereda

Policija u Podgorici lišila je slobode Dražena Živkovića(39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije, saopšteno je iz policije.

Takođe, Raičević je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S".

"Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku", saopšteno je iz Uprave policije.

Podsjećamo, juče je objavljena informacija da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija.

Iz policije su tu vijest demantovali i kazali da eksplozije nije bilo već da je riječ o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.