Demant Ministarstva odbrane: Lažna vijest Sputnjika o cg vojnicima

Ministarstvo odbrane na svom Tviter nalogu objavilo je da je informacija koju je objavio Sputnjik lažna.

Iz Ministarstva odbrane su saopštili da je devet pripadnika Vojske Crne Gore, koji se nalaze na zadatku ispomoći graničnoj policiji u rejonu Rožaja, jutros omogućeno da glasaju u Nikšiću.

Njima je kako su saopštili organizovan prevoz do mjesta glasanja, nakon čega su se uputili nazad na radno mjesto. Trenutno se nalaze u blizini Kolašina.

U toj grupi od devet pripadnika jedan je oficir, dva su podoficira i šest je vojnika po ugovoru.

"Informacija koju je objavio Sputnjik, a odmah prenijeli i ostali mediji u Srbiji i pojedini u Crnoj Gori, jasno je da je lažna, sa namjerom da izazove nestabilnost u državi na dan izbora. U tekstu tog tabloida se navodi da su vojnici demonstrativno predali oružje, jer im nije bilo omogućeno da budu u komisiji koja nosi glasačka pisma, te da su napustili karaulu Kula. To je samo jedna u nizu lažnih informacija ovih dana koje se masovno proizvode u Srbiji", poručuje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore su saopštili da su svim svojim pripadnicima omogućili da ostvare svoje biračko pravo, stoga su osudili ovakve pokušaje napada na Vojsku i državu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.