Federer prvi teniser koji će se upisati na listu sportista milijardera

Forbs predviđa

Federer prvi teniser koji će se upisati na listu sportista milijardera

Rodžer Federer je na putu da postane prvi teniser koji će se upisati na listu sportista milijardera, i pridružiti se Tajger Vudsu, Majklu Džordanu i Flojdu Mejvederu, tvrdi magazin „Forbs“.

Švajcarski teniser je zaradio 93 miliona dolara prošle godine, što je nevjerovatan skok u odnosu na 77 miliona koje je zaradio 2018. Ovom dramatičnom skoku je svakako doprinio sponzorski ugovor sa proizvođačem sportske opreme „Juniklo“ koji je napravio prije dvije godine.

Zahvaljuju još nekim povoljnim ugovorima, Forbs predviđa da će se Federer uskoro naći na listi sportista milijardera i da će se pridružiti Tajgeru Vudsu koji je rekord od milijardu dolara ostvario još 2009. godine, prenosi Rts.

Tako visoke zarade koje ostvaruje Rodžer Federer jedinstven su primjer u svijetu tenisa, s obzirom na to da je on jedan od najuspješnijih igrača koji je najduže proveo na prvoj poziciji ATP liste.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.