Federer rutinski do novog četvrtfinala Vimbldona
Rodžer Federer

Federer rutinski do novog četvrtfinala Vimbldona

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je savladao Italijana Sonega u tri seta 7:5, 6:4, 6:2.

Kako turnir odmiče, čini se da Federeru sve lakše idu mečevi. Protiv Sonega doduše u prvom setu vodila se velika borba. Čak je Sonego uspio da vrati brejk u trenutku kada je Federer servirao za set i izjednačio na 5:5.

Međutim, prelomni momenat meča dogodio se u narednom gemu. Federer je imao prednost na servis Sonega, kada je pala kiša i došlo do prekida. Kada se navukao krov i nastavio meč Federer je odmah osvojio poen i uzeo brejk, koji mu je u konačnici donio prvi set.

U naredna dva seta sve je išlo lakše. U drugom je bilo dovoljno da napravi brejk u petom gemu, a u trećem je poveo 4:0 i tada je bilo jasno ko će pobijediti.

Protivnik Švajcarca u četvrtfinalu, koje će mu biti čak 18. na Vimbldonu, biće pobjednik duela Medvedev – Hurkač koji je prekinut zbog kiše.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.