U ski centru Vučje danas zvanično otvorena zimska sezona
Foto: Arhiva

U ski centru Vučje danas zvanično otvorena zimska sezona

U ski centru Vučje danas je zvanično otvorena zimska sezona, a predstavnici Nacionalne turističke organizacije slične aktivnosti narednih dana imaće i u još šest crnogorskih skijališta.

U ski centru Vučje ističu zadovoljstvo dobrom prošlom godinom, a vejruju da će nova sezona biti još bolja.

Iako se na Vučju čeka prvi veći snijeg, sa otvaranjem zimske sezone nije se čekalo. U popularnom nikšićkom skijalištu vjeruju da je pred njima, sudeći po intresovanju, još jedna uspješna zima.

"Ski centar je u sezoni 2018/2019 bilježio 20 odsto veću posjetu nego 2017. Pored domaćih gostiju imamo veliki broj posjetilaca iz Dubrovnika i Trebinja," saopštila je Marija Lalević - PR ski centra Vučje.

To što je skijalište na samo dvadesetak kilometara od Nikšića, treba posebno iskoristiti, ističu u lokalnoj turističkoj organizaciji.

Upravo zbog te male udaljenosti potrebno je osmisliti program kako bi uvezali Vučje sa užim dijelom grada i gdje bi imali mnogo bogatiji sadržaj za turiste koji posjete naš grad.

Nacionalana turistička organizacija upravo sa Vučja hvata zalet za predstojeću zimu, a već narednih dana slijedi zvanično otvaranje još šest crnogorskih skijlišta koja zajedno sa ski centrom kraj Nikšića, ističu, postaju sve interesantnija posjetiocima iz regiona i drugih djelova Evrope.

"Tokom prethodne zimske sezone, prema podacima uprave za statistiku, evidentirano je 140.000 turističkih dolazaka, odnosno 583.000 ostvarenih noćenja, što je u poređenju sa zimskom 2107. rast za oko 20 odsto", kaže Aleksandra Maksimović - PR NTO.

Na Vučju posebnu pažnju poklanjaju mališanima pa će i ove godine biti organizovane škole skijanja.

"Prošle godine obuku je prošlo oko 400 mališana. Bukirani smo za januar i februar," Marija Lalević - PR ski centra Vučje.

Februar je rezervisan za šesti snow danse festival, biće organizovan i ski kup, a sve to uz uslov da vrijeme posluži i što prije zabijeli na Vučuju koje je prošle zime imalo oko 90 sniježnih dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.