ZIKS: Zatvorenici se isjekli žiletima
ZIKS

ZIKS: Zatvorenici se isjekli žiletima

U Kazneno-popravnom domu u Spužu 30. juna došlo je do incidenta u kojem je povrijeđen zatvorenik P.R. (19), saznaje Dan.

P.R. je sebi nanio povrede, a radi se o posjekotinama u predjelu ekstremiteta. Sudeći po povredama, sumnja se da su nanijete žiletom.

“Pravovremenom intervencijom službenika ZIKS-a prekinuta je dalja radnja samopovređivanja zatvorenika”, saopšteno je Danu iz te ustanove.

Zatvoreniku je odmah ukazana adekvatna medicinska pomoć u Sektoru za zdravstvenu zaštitu, a potom je pregledan i u Kliničkom centru Crne Gore.

Nakon utvrđivanja njegovog zdravstvenog stanja vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Za sada nije saopšteno na koji način i kojim predmetom je P.R. povrijedio sebe.

“Napominjemo da nadležni u Upravi preduzimaju različite aktivnosti s organizacionog, bezbjednosnog i aspekta stručne podrške kako bi se prevenirali ovi oblici destruktivnog i autodestruktivnog ponašanja zatvorenika”, naglašavaju iz PR službe ZIKS-a.

Prema saznanjima Dana, još jedan zatvorenik ZIKS-a pokušao je sebi da nanese povrede, ali kod njega nije bilo potrebe za ukazivanjem ljekarske pomoći.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.