Istraživanje Građanske alijanse: Zatvorenici nezadovoljni ishranom, edukacijom, uslovima boravka...
Ilustracija

Istraživanje Građanske alijanse: Zatvorenici nezadovoljni ishranom, edukacijom, uslovima boravka...

Istraživanje Građanske alijanske pokazalo je da najviše zavtorenika skoro četvrtina smata da je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potrebno unaprijediti hranu.

“Odgovarajući na pitanja o uslovima u UIKS-u, 23% zatvorenika je navelo da je potrebno unaprijediti ishranu, 18,6% njih edukaciju, 15,3% uslove boravka, dok je 9,6% njih je odgovorilo da je potrebno unaprijediti tretman od strane službenika prema zatvorenicima”, pokazuju podaci iz istraživanja CGO-a.

Rezultati su dio istraživanja “Stavovi građana i osuđenih lica o tretmanu policije i pravosudnim institucijama“ sprovedenog u sklopu projekta “Bez nekažnjivosti za povredu i kršenje ljudskih prava u Crnoj Gori“.

Projekat je podržala Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a kofinansiralo Ministarstvo javne uprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.