Gradsko pozorište počelo sa novim repertoarom: Otvaranje predstavom za djecu
Foto: Ilustracija

Uskoro gostovanja na festivalima

Gradsko pozorište počelo sa novim repertoarom: Otvaranje predstavom za djecu "Prodavnica igračaka”

Predstavom sa Lutkarske scene za đecu, „Prodavnica igračaka”(6+), u režiji Jaroslava Antonjuka, 5. maja, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” Gradsko pozorište krenuće u novu repertoarsku avanturu koju će, pored redovnih aktivnosti na sve tri scene, obilježiti i učešća naših predstava na uglednim festivalima, kao i mini turneja po Srbiji novog komada „Kozocid“ Vide Ognjenović.

Ansambl Gradskog pozorišta u utorak, 7. maja, u 10 sati, u Dodestu igraće naslov sa Lutkarske scene za đecu, „Ružno pače” (6+) Igora Bojovića, takođe u režiji Jaroslava Antonjuka, a već sljedećeg dana i „Čarobni kamen” (3+) u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića. Oba izvođenja već su rasprodata.

"Hit predstavu sa Večernje scene, „Slasti slave“ u režiji Stefana Sablića igraćemo u petak 10. maja u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati. Vikend je, po ustaljenoj praksi, rezervisan za najmlađu publiku, pa će u subotu 11. maja, u 20 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“ biti izveden komad sa Dramske scene za đecu, „Kinez” (14+), koji je po tekstu Maje Todorović režirala Anja Suša. Narednog dana, tačno u podne, takođe u Dodestu, igraćemo „Dobrog Zloćka” (4+) u režiji Petra Pejakovića", saopšteno je iz pozorišta.

Polovina nastupajućeg mjeseca donijeće prvo festivalsko odmjeravanje snaga, koje čeka njihove predstave tokom maja.

„Prodavnica igračaka” (6+) Jaroslava Antonjuka, biće igrana 15. maja, u 10 i u 12 sati, na sceni Pozorišta za decu u Kragujevcu u okviru 21. Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra”. Već 18. maja, u 12 časova, u Atrijumu parka na Kruševcu u Podgorici, u sklopu „Porodica-Festa“ izvešćemo komad „Ah, šta sve mora jadno dijete” (4+), u dramatizaciji i režiji Miroslave Mime Janković", kazali su iz pozorišta.

Sljedećeg dana u Dodestu, u standardnom terminu od 12 sati,ansambl će igrati višestruko nagrađivanu predstavu sa Lutkarske scena za đecu,„Bajka o ribaru i ribici” (6+) u režiji Evgenija Ibragimova.

Petak, 24. maj rezervisan je za još jedan hit naslov sa Večernje scene,„Lažljivci” u režiji Marka Manojlovića. Predstava će biti izvedena u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović” sa početkom u 20 sati.

Kraj mjeseca proteći će u znaku mini turneje po Srbiji nove predstave sa Večernje scene. Riječ je o autorskom projektu „Kozocid“ Vide Ognjenović koji će 28. maja, u 20 sati, biti izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Već sljedećeg dana, u istom terminu, igraće se u Šabačkom pozorištu, a 31. maja, kao kruna turneje ali i mjeseca maja, uslijediće učešće „Kozocida“ na prestižnom pozorišnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu. Predstava će biti igrana u 20 sati na sceni „Pera Dobrinović”, Srpskog narodnog pozorišta. Biće to prvo predstavljanje Gradskog pozorišta na ovoj uglednoj teatarskoj manifestaciji nakon skoro dvije decenije.

Ulaznice za predstave sa majskog repertoara već su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.