Scena iz predstave "Potonja ura Njegoševa", foto: Dan

"Potonja ura Njegoševa" zadužila još jedno veliko priznanje

Predstava "Potonja ura Njegoševa" uvrštena je u zvanični program Međunarodnog festivala malih pozorišnih formi "Čelovek teatra 2020" u Čeljabinsku.

Iz centra za multimedijalnu produkciju ističu da je ovo još jedno veliko priznanje za "Potonju uru Njegoševu", rađenu po tekstu Slobodana Tomovića u režiji Blagote Erakovića.

Ulogu Njegoša tumači glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović.

"Naime predstava je selektirana i uvrštena u zvanični program Međunarodnog festivala malih pozorišnih formi "Čelovek teatra 2020" u dalekom Čeljabinsku koji pripada uralskoj i sibirskoj  oblasti u Rusiji, a odigraće se 29.februara u "New Art Theatru", ističe se u saopštenju.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano još 14 predstava renomiranih teatara iz Rusije, Njemačke, Crne Gore, Kazahstana i Norveške.

Potonja ura Njegoševa, premijerno je izvedena 19.maja 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu. Do sada je odigrana preko 1500 puta širom planete i nagradjivana je visokim priznanjima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.