Islamska država preuzela odgovornost za Šri Lanku: Namjerno smo ciljali hrišćane
Sa sahrane žrtava

Obrt

Islamska država preuzela odgovornost za Šri Lanku: Namjerno smo ciljali hrišćane

Islamska država preuzela odgovornost za devet organizovanih napada na crkve i luksuzne hotele u Šri Lanki, u nedjelju na katolički usrkrs.

Saopštenje je objavila propagandna teroristička agencija „Amak“, a u njemu se navodi da su napadači namjerno ciljali hrišćane,prenosi Sputnjik.

„Neimenovani izvor je u izjavi za agenciju ’Amak‘ naveo da su napadači koji su izveli pokolj ciljali građane zemalja koje pripadaju američkoj koaliciji, kao i sve hrišćane“, stoji u saopštenju te agencije.

Podsjetimo, u tim napadima ubijeno je, prema najnovijim podacima, 310 ljudi, dok je preko 500 ranjeno. Među stradaila ima mnogo turista iz drugih zemalja svijeta. Zvaničnici Šri Lanke su izjavili da iza tih napada stoji lokalna teroristička islamska organizacija, koja je za te organizovane napade imala pomoć međunarodne mreže.

Takođe, danas je ministar odbrane izjavio da je istraga pokazal i da je masakr u Šli Lanki odmazda za napade na džamije na Novom Zelandu.

Međutim, ID je danas, putem svoje agencije Amak, preuzela odgovornost za napade u Šri Lanki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.