Donijeto 12 rješenja o zabrani rada zdravstvenih ustanova, 3 objekta su zatvorena
Foto: Ilustracija

Brojne nepravilnosti

Donijeto 12 rješenja o zabrani rada zdravstvenih ustanova, 3 objekta su zatvorena

Zdravstveni ispektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) prošle godine obavili su 1.056 pregleda i utvrdili 323 nepravilnosti, zbog kojih je donijeto 12 rješenja o zabrani rada, a tri objekta su zatvorena

Inspektori su kontrolisali 394 javnih zdravstvenih ustanova, 635 privatnih, dvije neregistrovane ustanove i 25 ostalih, pišu Dnevne novine.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na neposjedovanje dokumentacije za zdravstveni kadar, neobezbjeđivanje kontinuiteta zdravstvene zaštite, neposjedovanje rješenja Ministarstva zdravlja o ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje zdravstvene djelatnosti, dopunski rad zdravstvenog radnika van mreže zdravstvenih ustanova, izdavanje ljekova suprotno propisima.

“Donijeto je 12 rješenja o zabrani obavljanja zdravstvene djelatnosti ili dijela zdravstvene djelatnosti, jer je utvrđeno da su subjekti proširili obavljanje djelatnosti a da o tome nijesu pribavili rješenje o ispunjenosti uslova u pogledu prostora, kadra i opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti ili dijela zdravstvene djelatnosti izdato od nadležnog organa”, navodi se u godišnjem Izvještaju UIP.

Kod tri subjekta nadzora, kako se navodi, izvršeno je pečaćenje objekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.