Gradonačelnik Bolonje: Špagete bolonjeze ne potiču iz ovog grada
Foto: Ilustracija

Tvrdi da ni ne postoje

Gradonačelnik Bolonje: Špagete bolonjeze ne potiču iz ovog grada

Bolonjeze su omiljeno jelo širom svijeta, ali ako pokušate da ih naručite u gradu Virdžinija Merola, nećete imati sreće.

Iako mislimo da dobro poznajemo italijanski temperament, lokalci nas iznova i iznova iznenađuju.

Ni manje, ni više nego u Bolonji gradonačelnik čini sve kako bi vam objasnio da bolonjeze NIJESU došle iz ovog grada.

“Špagete bolonjeze zapravo ne postoje, a poznate su u cijelom svijetu“, rekao je Virginio za RAI, "želimo da svijet sazna da smo mi izmislili taljatele, torteline i lazanje.“

Koliko se aktivirao po tom pitanju svjedoči i činjenica da je pokrenuo kampanju na društvenim medijima u kojima objašnjava svijetu da špagete bolonjeze uopšte ne postoje, a kamoli da potiču iz ovog grada!

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.