Mađarska vlada odbila Makronov poziv za odbacivanje nacionalizma na izborima
Emanuel Makron

Mađarska vlada odbila Makronov poziv za odbacivanje nacionalizma na izborima

Mađarska vlada saopštila je danas da odbija apel francuskog predsjednika Emanuela Makrona glasačima da odbace nacionalizam na predstojećim izborima za Evropski parlament zakazanim krajem maja.

Kao odgovor na Makronov evropski projekat objavljen danas u evropskim medijima, vlada mađarskog premijera Viktora Orbana navela je da je Makron „političar koji se zalaže za imigraciju“, čemu se protivi Mađarska.

„Makron smatra da je imigracija dobra stvar. Mi vjerujemo da je to loše“, navela je mađarska vlada koja je optužila Makrona i za cenzuru, jer je francuski predsjednik zatražio da se uklone plakati na kojima se iznose stavovi protiv imigracije.

Orban se već godinama ističe antimigrantskom retorikom a u poslednjim nedjeljama je krenuo u mediju kampanju u kojoj se lideri EU optužuju za promovisanje masovnih migracija. Na reklamnim posterima su u negativnom svetlu prikazani predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.