Knežević: Putujem po Evropi, dva puta sam bio u Srbiji, u CG dolazim kad se stvore uslovi za fer suđenje
Duško Knežević

Imperiju stvorio u Srbiji

Knežević: Putujem po Evropi, dva puta sam bio u Srbiji, u CG dolazim kad se stvore uslovi za fer suđenje

Odbjegli predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević izjavio je za N1 Beograd da je svoju imperiju napravio u Srbiji, a da je vladajućoj garnituri u Crnoj Gori godinama "plaćao reket" kako bi mogao da posluje u toj zemlji. Rekao je i da će otići u Crnu Goru kad se stvore uslovi za fer suđenje.

Knežević, koji se putem aplikacije Skype govorio iz Londona, rekao je da putuje po Evropi i da je bio u regionu, uključujući i dvije posjete Srbiji.

"Nemam problem sa putovanjem jer imam samo nacionalnu potjernicu koju je Crna Gora izdala posle mojih napada na Đukanovića i režim", rekao je Knežević, koji je i britanski državljanin.

On napominje da se vode istražni postupci i da još uvijek nisu podignute optužnice. "Mislim da ni neće podići optužnice jer to što su napisali je samo pravna improvizacija", ocjenjuje Knežević.

Kaže da će doći u Crnu Goru kad se stvore uslovi za fer suđenje te da nikad u životu nije bio osuđivan niti je protiv njega vođen bilo kakav sudski postupak.

Knežević kaže da je snimak na kome se vidi kako bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, a sadašnji Generalni sekretar predsjedništva Crne Gore, uzima kovertu od njega u kojoj se, kako tvrdi, nalazio novac, nastao u kući Kneževića.

"Znao sam da mi spremaju nešto, preduzeo sam određene radnje. Počeo sam neke stvari da snimam i pripremam dokumentaciju i da bi u slučaju napada imao neku vrstu odbrane. Po dogovoru sa Đukanovićem donirao sam oko 200.000 dolara DPS-u i oni su rekli da li možemo da vratimo pare da se konvertuju u eure i da ih dijelimo biračima, deo toga je trebalo hitno da se zamijeni. Sačekao sam ga u svojoj kuči i snimio ga, uručio oko 97.500 eura", tvrdi Knežević.

Dodaje da je "saučesnik u dosta krivičnih djela" te da je svjesno ušao u sve ovo jer je, kaže, to bio jedini način da se odbrani. Finansirao sam sve izbore od kad se poznajem sa Đukanovićem", tvrdi Knežević.

Na pitanje zašto je sve trpio tolike godine, Knežević odgovara da morate da ćutite da biste zaštitili klijente.

"Ja sam svoju imperiju napravio u Srbiji - imao sam dvije banke i osiguravajuću kuću, dosta nekretnina. Imao sam biznis u Londonu, Rusiji i na Kipru. Nisam nastao u Crnoj Gori, nije me napravio Milo Đukanović, ogromne pare sam donio u Crnu Goru, preko 200 miliona sopstvenih para i kredita, plus ukupne investicije, sve to je preko pola milijarde. Nisam ja dvorski biznismen koji je nastao u Crnoj Gori, nisam se bavio švercom nafte, banana, droge i narkotika, nemam nikakav problem sa bojom novca. A da sam mogao da radim trebala mi je saglasnost i podrška vladajuće garniture i ja sam im plaćao reket", kaže Knežević.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.