„Čarobni kamen“  u Gradskom pozorištu
Foto: GP

„Čarobni kamen“ u Gradskom pozorištu

Predstava „Čarobni kamen“ (3+), sa Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana nedjelju, 17. februara, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“.

Iz Gradskog pozorišta su kazali da dramatizaciju i režiju potpisuje Davor Dragojević.

„Čarobni kamen“ je baj­ka o sve­vre­me­nim ljud­skim vri­jed­no­sti­ma.

 „Veliki broj bajki i priča iz naroda, iako su nastale prije mnogo desetina ili stotina godina, govore o ljudskim vrijednostima koje su svevremene i nikada ne gube na aktuelnosti. Te priče ne služe samo da bi se djeci pričale prije spavanja ili da bi saznali nešto novo o ljudima i događajima iz pređašnjih vremena, njihovim običajima, kulturi… Mnogo je važnije da iz njih izvuku pravu pouku. Ova naša priča koja se događa u brdima crnogorskim govori o jednoj od najvećih ljudskih vrijednosti  - prijateljstvu“, kazao je Dragojević.

„Čarobni kamen“ je Dragojevićev diplomski rediteljski rad na Odsjeku za lutkarstvo na Nacionalnoj akademiji za teatarsku i filmsku umjetnost u Sofiji.

kako su naveli iz Pozorišta, u predstavi igraju Dejan Đonović, Sejfo Seferović, Dijana Dragojević, Katarina Krek i Slaviša Grubiša.

Dramaturg je Milica Piletić, vizuelni identitet, scenu, kostime i slikarske radove potpisuje Hristina Nedeva, muziku Željko Radunović i Veselin Bogićević Frenki, a lutke je izradio Miroslav Cvetanov.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.