Vučić: Banda mafijaša i narko-dilera došla da zavodi red po nalogu Filipa Koraća
Aleksandar Vučić

"Fini čovjek sa heklerom"

Vučić: Banda mafijaša i narko-dilera došla da zavodi red po nalogu Filipa Koraća

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je gostujući na Pink televiziji da je advokat Borivoje Borojević, inače član stranke Vuka Jeremića, rekao da je ovih dana u velikoj akciji policije uhapšeni Filip Korać "nevin i fin" čovjek.

 "Nema ko ne zna ko je Korać. Što ne kažete kako mu idu tjelohranitelji po gradu? Mi ih hapsimo, pa ih puštaju, iako šetaju s heklerima. Šta će im hekleri, sve pošteni svijet", kazao je on. 

Vučić je kazao da je Korać onaj koji je organizovao dovođenje Hrvata na stadion Partizana.

"Oni koji su skinuti goli, od kojih su neki već ubijeni. Ta banda mafijaša i narko-dilera došla je da zavodi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Što je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narko-dilera. Što to radite kada ste pošteni?", poručio je on. 

Rekao je da opozicija hvali mafijaše, da pričaju kako znaju da su to fina gospoda, jer hoće pare mafijaša. Oni, kaže, žele da žive u devedesetim, jer ne umiju da funkcionišu u promijenjenom svijetu, u kakvom mi danas živimo, ali kaže da on neće dozvoliti da kriminal vlada kao tih godina i decenija.

"Ja rizikujem sve, oni ništa", rekao je Vučić i ponovio da je politika stranaka bivšeg režima zapravo politika povratka u devedesete. 

Naveo je da je najgora godina, po broju ubistava, bila 2001, i 2002, kao i 2003, kada je ubijen i premijer. Prema njegovim podacima, 2001. bilo je 215 krivičnih djela ubistva, a 2017. "svega" 72. Nešto lošija, dodao je, bila je prošla godina sa 96 ili 97 ubistava. 

Rekao je da se pravi loša slika, kao što su radili i devedesetih, kada je trebalo satanizovati Slobodana Miloševića, pa svi znaju za knjigu iz tog doba "Vidimo se u čitulji". A u vrijeme najvećeg kriminala između 2001. i 2003. nisu, kaže, pravili problem od toga, da bi zaštitili svoju vlast.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.