Međunarodne potjernice raspisane za 170 cg državljana, na listi najtraženijih 23 osobe
ilustracija

Interpol Podgorica

Međunarodne potjernice raspisane za 170 cg državljana, na listi najtraženijih 23 osobe

U prethodnoj godini trideset osoba koje su članovi organizovanih kriminalnih grupa ili su počinile najteža kriviča djela bile su na spisku najtraženijih. Taj broj je smanjen na 23, jer je sedam bjegunaca uhapšeno po međunarodnim potjernicama, saopštio je rukovodilac Nacionalnog centralnog biroa Interpola Podgorica Dejan Đurović.

U okviru Europolovog Balkan kartel projekta, kako je objasnio u intervjuu Pobjedi, razmjenjuju se informacije o članovima organizovanih kriminalnih grupa sa Balkana, na osnovu kojih je do sada širom Evrope i svijeta realizovano više uspješnih policijskih operacija.

Đurović je istakao da su u okviru ciljanog traganja crnogorski bjegunci najtraženiji i u zemljama članicama ENFAST mreže.

Na pitanje koliko osoba iz škaljarske i kavačke grupe se potražuje po našim potjernicama, Đurović je odgovorio:

"Crnogorska policija je u okviru ciljanog traganja za najtraženijim bjeguncima, kako pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, tako i licima koja su počinila najteža krivična djela, sastavila spisak koji je početkom 2018. godine brojao 30 lica. Nakon uspješno izvedenih akcija sa inostranim partnerskim službama i njihovog hapšenja u inostranstvu, danas govorimo o spisku od 23 najtraženija bjegunca kojima nastavljamo da se bavimo tokom 2019. godine".

On je saopštio da je u toku 2018. godine, po međunarodnim potjernicama NCB Interpol Podgorica, slobode lišeno 53 lica u inostranstvu.

"Tokom 2018. godine u Crnoj Gori su po inostranim međunarodnim potjernicama uhapšene 74 osobe", rekao je Đurović.

Navodi i da u Interpolovoj bazi podataka ima 280 međunarodnih potjernica koje je raspisao NCB Interpol Podgorica.

"Od tog broja, 170 međunarodnih potjernica su raspisane za crnogorskim državljanima", istakao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.