U Dobrakovu uhapšen Beograđanin po potjernici mađarskog Interpola, hapšenja i na GP Kula i Božaj
ilustracija

Realizovane dvije ekstradicije

U Dobrakovu uhapšen Beograđanin po potjernici mađarskog Interpola, hapšenja i na GP Kula i Božaj

Službenici Interpola Podgorica su realizovavali dvije ekstradicije a tri lica su na teritoriji naše zemlje uhapšene po međunarodnim potjernicama, saopštila je Uprava policije.

Službenici beranske policije su na Graničnom prelazu Kula, postupajući na osnovu međunarodne potjernice Interpola Visbaden uhapsili Mona Gabriele Manzke (56) iz Njemačke.

Ona se, kako je saopšteno, potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog KD naročito teško djelo prevare izvršeno u Njemačkoj.

Kako se dalje navodi, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, na Graničnom prelazu Dobrakovo, uhapsili Beograđanina S.M. (29) koji se potražuje po međunarodnoj potjernici Interpola Bukurešt radi obezbjeđnja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne grupe i krijumčarenje migranata koje je izvršeno u Rumuniji.

"Prilikom ulaska iz Republike Albanije u našu državu na Graničnom prelazu Božaj slobode je lišen A.S. (30) iz Republike Albanije, koji se potražuje po međunarodnoj potjernici raspisanoj od strane Interpol Visbaden. Potjernica je raspisana radi obezbjeđenja njegovog prisustva u vođenju krivičnog zbog KD zloupotreba opojnih droga u Njemačkoj.", navodi se u policijskom saopštenju.

Ovim licima su nadležene sudije za istragu odredile ekstradicione pritvore.

Službenici Interpola Podgorica su realizovali dvije ekstradicije, jednu iz Republike Srbije u Crnu Goru, a drugu iz Crne Gore u Sloveniju.

"Naime, iz Republike Srbije u Crnu Goru je ekstradiran N.Z. (21) iz Herceg Novog koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se u našoj državi vodi protiv njega zbog KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici NCB Interpol Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije realizovali i ekstradiciju iz Crne Gore u Sloveniju lica Nderim Arifi (29) iz Tetova. On se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog KD izdavanje čekova bez pokrića i zloupotreba bankovne i kreditne kartice izvršenih u Sloveniji", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.