Đoković iznio svoj stav o LGBT teniserima ili teniserkama
Novak Đoković

Đoković iznio svoj stav o LGBT teniserima ili teniserkama

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, dao je svoje mišljenje o teniserima ili teniserkama koji su pripadnici LGBT organizacije.

Srpskog igrača su na konferenciji za medije pitali šta misli o ovoj temi i on je iskazao puno poštovanje prema njima.

"Ne bih imao ništa protiv toga. Svačije pravo je da ima svoju seksualnu orijentaciju, želju i pravac života. Poštujem to", rekao je Đoković na konferenciji, prenosi B92.

U svijetu tenisa nisu toliko česti primjeri da se igrači ili igračice izjave da su suprotne seksualne orijentacije, međutim ima primjera i jedan od njih je legendarna Bili Džin King koja je još 80-tih godina prošlog vijeka priznala da je lezbejka. 

"Ne vidim ljude drugačije ukoliko se tako predstave. Za mene je to veoma hrabar potez zato što živimo u društvu koje još nije, tačnije određeni djelovi zemlje nisu u stanju da prihvate to", zaključio je Novak. 

Đoković se plasirao u polufinale Završnog turnira u Londonu i protivnika će uskoro saznati pošto se u četvrtak i petak igraju poslednji mečevi grupne faze.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.