U padu paraglajdera nastradali instruktor iz Bijelog Polja i turistkinja iz Egipta
ilustracija

Drama na nebu iznad Budve

U padu paraglajdera nastradali instruktor iz Bijelog Polja i turistkinja iz Egipta

45-godišnji Dušan Simović iz Bijelog Polja i 28-godišnja Egipćanka Marijan Mikhail stradali su u Budvi nakon pada paraglajdera, saopšteno je iz OKC-a Uprave policije.

Do nesreće je došlo oko 18 sati, kada su uzletjeli sa Brajića a povredama su podlegli oko 20.45 h na putu ka Kliničkom centru CG.

Djevojka je bila zavezana za instruktora na jednom paraglajderu. Njen prijatelj Omar Hesam Mohamed Gharieb je bio sa instruktorom na drugom paraglajderu, prenijela je Pobjeda.

Preliminarni nalazi ukazuju da su pali zbog loših vremenskih uslova jer nijesu uspjeli da bezbjedno slete. Drugi par paraglajderista je uspio da sleti nepovrijeđen.

Kako su objavile Vijesti pozivajući se na izjave očevidaca, na nebu se događala prava drama, gdje su se paraglajderisti borili sa vjetrom kako bi se prizemljili.

Simović je bio rukovodilac Centra za obuku Paraglajding kluba iz Bijelog Polja "Dinamic", dugogodišnji iskusni paraglajderista i višestruki svjetski prvak

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.