Predsjednica Skupštine Srbije zahvalila Liberiji
Maja Gojković

Povlačenje priznanja Kosova

Predsjednica Skupštine Srbije zahvalila Liberiji

Predsjednica Skupštine Maja Gojković sastala se s ministrom inostranih poslova Liberije Gbezongarom Miltonom Findlijem i zahvalila mu zbog odluke o Kosovu.

Naime, ta zemlja je u srijedu saopštila da povlači priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Gojković je naglasila da se tom odlukom Liberija pridružila grupi prijateljskih zemalja koje su povukle priznanje, ističući da je to izuzetno značajno za Srbiju i ukupan proces dijaloga sa Prištinom.

Ona je ukazala da posjeta ministra spoljnih poslova Liberije ima izuzetan značaj u sklopu tradicionalno prijateljskih odnosa i saradnje na koju je Srbija ponosna i da će naredne godine biti obilježeno 60 godina od uspostavljanja saradnje dvije države. 

Gojković je podsjetila da je upravo u zgradi Doma Narodne skupštine održana osnivačka konferencija Pokreta nesvrstanih, a da Srbija danas ima strateški cilj jačanja i obnavljanja saradnje sa zemljama afričkog kontinenta na bilateralnom i multilateralnom planu, posebno u obrazovanju, privredi, poljoprivredi, industriji, trgovini, zdravstvu, obrazovanju i kulturi. 

Ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findli istakao je da Liberija želi da unaprijedi i konkretizuje saradnju sa Srbijom u brojnim oblastima, kao što su privreda, poljoprivreda, turizam, i založio se za jačanje saradnje na parlamentarnom nivou, kao posebno važnog segmenta odnosa dvije države. 

Ministar informisanja, kulture i turizma Len Judžin Nagbe je ukazao da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih i da aktuelno unpredjenje odnosa ne predstavlja početak već nastavak te saradnje. 

On je naglasio da je važno da se razmotre konkretne mogućnosti unapređenja saradnje u interesu obije države i njihovih građana, kao i da postoji obostrani interes i dobra volja za to, navodi se u saopštenju kabineta presjednice Skupštine Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.