Tores ostvario dječački san: Na oproštaju od kluba dočekao da podigne pehar
Fernando Tores

Finalna utakmica Lige Evrope

Tores ostvario dječački san: Na oproštaju od kluba dočekao da podigne pehar

Fernando Tores, fudbaler koji je karijeru počeo u Atletiko Madridu, tek u svom drugom boravku i na oproštaju od kluba dočekao je da podigne pehar. Vrlo emotivan nakon sinoćnje finalne utakmice Lige Evrope u kojoj je Atletiko sa 3:0 savladao Olimpik Marsej, Tores je kazao da mu se konačno ostvario dječački san.

Tores je rekao da je imao sreću da igra u odličnim klubovima i u reprezentaciji sa generacijom najboljih španskih fudbalera, ali da je imao konkretan san kada je bio mlad. To je da osvoji trofej sa njegovim klubom.

“Ovo što se dogodilo je teško objasniti, nakon toliko vremena, dobio sam priliku da se vratim u ovoaj tim šampiona. To mi je omogućilo ispunjenje dječačkog sna, ali iznad svega me i učinilo ponosnim što pripadam ovoj grupi koja je izmijenila istoriju kluba. Ovo je početak nečeg velikog“, kazao je Tores,prenosi Anadolija.

“Imao sam sreću da igram u odličnim klubovima i u reprezentaciji sa generacijom najboljih španskih fudbalera, ali imao sam konkretan san kada sam bio mlad. To je da osvojim trofej sa mojim klubom. Kada sam otišao u Englesku, nisam mislio da će se to dogoditi, ali onda sam se vratio i snovi su mogli biti ostvareni. Klub mi je to omogućio i zahvalan sam na tome", dodao je Tores.

U finalu Lige Evrope, koje je igrano u Lionu, strijelci za Atletiko bili su Antoan Grizman u sva navrata i Gabri. Tako je madridski klub po treći put osvojio pehar u Ligi Evrope.

Tores, kojem su 34 godine, u aprilu je objavio da će na kraju sezone napustiti Atletiko, klub za koji je igrao u dva navrata i za koji je nastupio u 403 takmičarske utakmice, te postigao 127 golova. Osim za “jorgandžije“ igrao je za Liverpul, Čelsi i Milan. U dresu reprezentacije Španije, s kojom je osvojio dva naslova šampiona Evrope i jedan svijeta, odigrao je 110 susreta uz 38 pogodaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.