Pavkov šokirao Milan u 93. minutu, Junajted i Totenhem demonstrirali silu, Dinamo pobijedio, u Bernu goleada
"Milan šokirao Milan u 93. minutu", Foto: Getty images

Rezultati Lige Evrope

Pavkov šokirao Milan u 93. minutu, Junajted i Totenhem demonstrirali silu, Dinamo pobijedio, u Bernu goleada

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su neriješeno sa Milanom u Beogradu u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope rezultatom 2:2. Remi crveno-bijelima pred revanš na San Siru sljedećeg četvrtka donio je Milan Pavkov u 90+3. minutu!

Igrali su se posljednji momenti utakmice na stadionu Rajko Mitić, Beograđani su imali zaostatak do 2:1 i igrača manje zbog isključenja Milana Rodića, kada je rezervista Pavkov sjajno skočio na korner Filipa Falka i pogodio dalji ugao za veliko oduševljenje u taboru domaćih, prenosi "Sport klub".

I sada Rosoneri imaju bolji rezultat, u revanšu im je dovoljan remi manji od 2:2 za prolaz, ali to ne kvari utisak da je tim Dejana Stankovića kasnim golom nagrađen za odličnu igru protiv favorizovanog rivala, sedmostrukog prvaka Evrope, velikana svjetskog fudbala.

U ostalim utakmicama 1/16 finala Lige Evrope u terminu od 19 časova pobjede su zabilježili Mančester Junajted, Totenhem, Dinamo Zagreb, Roma, Jang Bojs i Olimpijakos.

Crveni đavoli su bukvalno protunjali kroz Torino, gdje je Real Sosijedad bio "domaćin“ ekipi Mančester Junajteda.

Solšer je uoči meča rekao da njegov tim nije mogao da izvuče težeg protivnika u ovoj fazi takmičenja, ali fudbaleri Junajteda pokazali su sjajnu igru i golovima Bruna Fernandeša, Rašforda i Džejsa praktično završili sav posao i prije revanša na Old Trafordu za nedelju dana.

Najneobičniji detalj, koji je umnogome usmjerio utakmicu, dogodio se u 27. minutu kad je Junajted poveo neobičnim golom Bruna Fernandeša. Portugalac je zatresao mrežu pošto su se prethodno sudarila trojica igrača Real Sosijedada, uključujući i golmana.

Ubjedljiv je bio i Totenhem, koji je takođe iskoristio činjenicu da je austrijski Volfsbeger bio domaćin u Budumpešti.

Murinjov tim je na Puškaš Areni već posle pola nešto više od sata vodio sa 3:0. Istakao se Geret Bejl, najprije asistencijom za Sona, zatim se i sam upisao u strelce. Treći gol postigao je Brazilac Lukas Mousa posle solo prodora.

Kapiten Liendl ublažio je poraz Volfzburgera golom iz penala u 55. minutu. Konačan rezultat 1:4 postavio je Karlos Vinisujus u 88. minutu.

U Bernu od 3:0 do 3:3 i 4:3

Spektakl je viđen u Bernu gdje je Jang Bojs na poluvremenu vodio sa 3:0 protiv Bajera iz Leverkuzena, ali su Farmaceuti posle samo 20-tak minuta u nastavku stigli do izjednačenja – 3:3. Ipak, Sibaču je svojim drugim golom u 89. minutu donio pobjedu švajcarskom timu.

Miralem Sulejmani je zaigrao za Jang Bojs od 74. minuta.

Podvig je načinio Dinamo iz Zagreba pobijedivši kao gost Krasnodar 3:2. Dva gola dao je Bruno Petković, jedan Atiemven, a obrukao se golman ruskog tima.

Vrijednu pobjedu ostvarila je i Roma na gostovanju Bragi, gdje je vodeći gol postigao Edin Džeko.

Revanš mečevi su na programu za nedelju dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.