Predstava
Foto; Kraljevsko pozorište Zetski dom

Uloga žene u društvu

Predstava "Kučka" sjutra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u nedjelju, 13. maja sa početkom u 20h biće izvedena predstava “Kučka“.

Centralna tema drame je uloga žene u društvu- što naravno podrazumijeva i preispitivanje uloge muškarca, a sve to na poligonu jedne zabačene željezničke stanice na kojoj  Nada sama čeka voz. Njeno prisustvo snažno utiče na muškarce koji pristižu, izbijaju na površinu njihova dobra i loša iskustva sa ženama koja su i razlog zašto su  postali baš takvi kakvi jesu, saopšteno je iz Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Predstava predstavlja putovanje kroz vrijeme i prostor. Nema scenografije, nema ukrasa. Samo su glumci na sceni, priče koje igraju i njihova muzika.

Reditelj je Arpad Šiling, tekst su napisali Arpad Šiling i Eva Zabežinski, a u predstavi igraju: Nada Vukčević, Srđan Grahovac, Zoran Vujović, Stevan Radusinović i Vule Marković. 

Ova produkcija Kraljevskog pozorišta Zetski dom podržana je od strane "EU Creative Europe", u okviru projekta "EU Collective plays"

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.