Optužen za korupciju: Bivšem premijeru Malezije zabranjeno da napušta zemlju
Nadžib Razak

Opozicija osvojila vlast

Optužen za korupciju: Bivšem premijeru Malezije zabranjeno da napušta zemlju

Bivšem premijeru Malezije Nadžibu Razaku zabranjeno je da napušta zemlju zbog optužbi za korupciju, a nakon što je opozicija osvojila vlast.

Kako navode, zabrana je uslijedila nakon Razakove izjave da sa suprugom u subotu planira da ide na odmor u inostranstvo.

Razak je u četvrtak doživio iznenadni poraz na izborima na kojima je pobijedio nekadašnji premijer Maleznije Mahatir Muhamed koji se samo zbog izbora vratio u politiku.

Nadžib Razak je ranije bio optužen za pronevjeru 700 miliona dolara iz državnog investicionog fonda, ali je oslobođen optužbi pred državnim sudovima. 

Mahatir Muhamed (92) položio je zakletvu poslije pobjede na izborima i tako postao najstariji državni lider na svijetu, prenosi B92. 

On je najavio da će istražiti sve optužbe za korupciju, uključujući i pronevjere državnih investicionih fondova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.