Dačić: Prijateljstvo Crne Gore i Kosova nije iskreno, već nametnuto i novo
Ivica Dačić

Dačić: Prijateljstvo Crne Gore i Kosova nije iskreno, već nametnuto i novo

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ne očekuje da će doći do promjena u odnosima dvije zemlje, pošto je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori pobijedio Milo Đukanović iz partije koja je na vlasti, ali da treba da se usresrede na rješavanje osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda.

"Mislimo da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rješavanju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima", naglasio je Dačić.

On je naveo da je zbog toga, pored čestitke na pobjedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unaprjeđenju naših odnosa.

Upitan za izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, Dačić je kazao da se radi o nekim novim, nametnutim prijateljstvima.

"Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena. Kada je riječ o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nisu suprostavljeni, već su nam zajednički", zaključio je Dačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.