Dačić: Ponavljanje izbora u Srbiji bilo bi gubljenje vremena
Ivica Dačić

Šef diplomatije

Dačić: Ponavljanje izbora u Srbiji bilo bi gubljenje vremena

Ministar spoljnih poslova Srbije i šef Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti Ivica Dačić ponovio je da je na sastanku tog tijela ocijenjeno da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna.

On je, gostujući na TV Prva, rekao da “nasilni protesti ispred Skupštine grada Beograda nisu iznenađenje“, da je to najavljivano, postojale su informacije da do nečeg takvog može da dođe.

“Zaključak sa sastanka Biroa za kontrolu službi bezbjednosti je da je došlo do pokušaja rušenja institucija, a samim tim i ustavnog poretka“, rekao je Dačić.

Dodao je da je policija reagovala u skladu sa svojim ovlašćenjima, čak i manje od toga.

“Naravno, policija i tužilaštvo će i dalje reagovati u skladu sa zakonom i neće biti povlašćenih“, istakao je Dačić.

On je rekao da neće biti iznenađenje da na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti pokuša da iskoristi ono što se dešava na „unutrašnjoj političkoj sceni“.

“Postoji stalna sinhronizacija između onog što se dešava na unutrašnjoj sceni i onoga što Kurti radi“, rekao je Dačić.

On je istakao da je Srbija konstruktivni faktor u dijalogu, dok Kurti odbijanjem da primijeni ono što je potpisano prije više od deset godina dovodi u pitanje kredibilitet EU.

“Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa. Mi nismo spremni na ucjene i uvođenje novih tema u dijalog. Ovi protesti se i dešavaju da bi se oslabila pozicija Srbije, ali nema odustajanja od naše državne politike“, naglasio je Dačić.

Dodao je da će vjerovatno u februaru doći do koncentracije pritisaka na Srbiju kako bi se uradilo što više po pitanju Kosova.

“Bilo bi dobro da taj period dočekamo u eri političke stabilnosti odnosno sa konstituisanim državnim organima i da imamo političku većinu na svim nivoima“, rekao je Dačić.

On je istakao da na republičkom nivou za to nema nikakvih dilema i prepreka, kao i da je siguran da će se naći neko rješenje i za Beograd.

“Ne vidim da ima potrebe da se na izbore ide ponovo. Ako je neko dobio mandate onda treba da ih iskoristi, ponavljanje izbora bi bilo gubljenje vremena“, zaključio je Dačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.