Dedeić kreće u trku za predsjednika: Borićemo se protiv NATOa do poslednjeg Amerikanca
Foto:Srpska koalicija

Dedeić kreće u trku za predsjednika: Borićemo se protiv NATOa do poslednjeg Amerikanca

Srpska koalicija predala je danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) potpise podrške za kandidaturu Dobrila Dedeića na izborima za predsjednika Crne Gore, koji će se održati 15. aprila.

Predsjedništvo Srpske koalicije odlučilo je predaju kandidaturu baš danas 24. marta na dan kad je prije devetnaest godina počela kako su naveli "stravična agresija zločinačkog NATO pakta na Srbiju i Crnu Goru".

"Mi rusofili iz Srpske koalicije, jedini smo borci protiv NATO pakta i EU u Crnoj Gori, i jedini se zalažemo za vojne i ekonomske integracije sa Rusijom. Spremni smo da se protiv NATO pakta borimo do poslednjeg Amerikanca, moleći Boga, da oslobođenje i ujedinjenje svih Srpskih zemalja krene iz Crne Gore", kazao je šef Izbornog štaba Robert Žižić.

On je dodajo da je Dedeić jedini Srpski kandidat na ovim izborima

" On je ujedno i jedini kandidat na ovim izborima koji je na referendumu 2006. godine glasao za zajedničku državu sa Srbijom. Svi ostali kandidati su Crnogorski separatisti. Najzad, Dobrilo Dedeić je jedini nacionalni Srbin od svih kandidata. Zato sam uvjeren da će se Srbi na ovim izborima okupiti i složiti oko svog jedinog kandidata. Jer idemo sa čistom ponudom: "Sa Rusijom do pobjede!"", kazao je Žižić.

Predsjednički izbori u Crnoj Gori biće održani 15. aprila, a kandidature se podnose do 26. marta. 

Prije Dedeića, kandidature za predsjednika Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predali su i predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori (SPP) Hazbija Kalač, nezavisni kandidat Vasilije Miličković, lider stranke Prava Crna Gora Marko Milačić i potpredsjednica SDP-a Draginja Vuksanović.

Lider DPS-a Milo Đukanović potpise podrške predaće danas, dok će bivši poslanik Mladen Bojanić, kandidat većeg dijela opozicije kandidaturu predati sutra. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.