Drama u SAD: Muškarac prijetio ubistvom predsjedničkom kandidatu
Ilustracija

Drama u SAD: Muškarac prijetio ubistvom predsjedničkom kandidatu

Čovjek iz Nju Hempšira koji je slao poruke u kojima je prijetio republikanskom predsjedničkom kandidatu Viveku Ramasvamiju i učesnicima kampanje uhapšen je, prenose Novosti.

On je uhapšen u ponedeljak, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Prema dokumentima o optužbi, Anderson je primio tekstualnu poruku iz kampanje žrtve kojom je obaviješten o političkom događaju u Portsmutu, u Nju Hempširu.

Anderson je odgovorio na tekstualnu poruku 8. decembra, navodeći: "Sjajno, još jedna prilika da mu raznesem mozak!" i "Ubiću sve koji prisustvuju..."

"Zahvalni smo službama za sprovođenje zakona na brzini i profesionalizmu u rešavanju ovog pitanja i molimo se za bezbjednost svih Amerikanaca", rekla je Triša Meklaflin, portparolka Ramasvamijeve kampanje.

Ramasvami je bio domaćin kampanje u ponedeljak ujutro u restoranu "Roundabout Diner", u Portsmutu.

Andersonu prijeti kazna od pet godina zatvora, do tri godine nadgledanog puštanja na slobodu i novčane kazne do 250.000 dolara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.