Demos neće učestvovati na sjednici skupštine na kojoj će biti Johanes Han
Miodrag Lekić

Evropski komisionar se neće sresti sa predstavnicima opozicije

Demos neće učestvovati na sjednici skupštine na kojoj će biti Johanes Han

Predsjednik Demosa je poručio da će opet izostati mogućnost da visokom gostu prezentuju ozbiljan prijedlog opozicije o izlasku iz duboke političko institucionalne krize, u interesu građana ove zemlje, a koji vlast arogantno ignoriše.

Sa žaljenjem i bez dilema Demos neće učesvovati na sjednici Skupštine u petak 9. februara, saopštio je predsjednik te partije Miodrag Lekić.

On je dodao da žale zbog neučestvanja jer je najavljeno da će u radu sjednice učestvovati komesar za proširenje Evropske unije (EU) Johanes Han čiju funkciju i njega lično Demos visoko uvažava.

"Bez dilema nećemo učestvovati ostajući privrženi suštinskim vrijednostima demokratije čije mjesto danas i nažalost nije crnogorski parlament. Nije ni po tome kako je konstituisan na dan zvanično objavljenog državnog udara i terorističkog napada niti je po sadržaju funkcionisanja u ovom trenutku. Primamo k znanju da je komesar Han prihvatio plan njegovog boravaka u Crnoj Gori u kome se neće sresti sa predstvnicima opozicije koja je proevropska, koja, i po problematičnim izborima 16. oktobra 2016, predstavljaju pola ukupnih građana ove zemlje", istakao je Lekić.

Predsjednik Demosa je poručio da će opet će izostati mogućnost da visokom gostu prezentuju ozbiljan predlog opozicije o izlasku iz duboke političko institucionalne krize, u interesu građana ove zemlje, a koji vlast arogantno ignoriše.

"Posebno žalimo, između ostalog i zbog njegovog kredibiliteta u demokratskoj javnosti Crne Gore što će komesar Han pred kamerama u krnjem parlamentu biti u vrlo ekskluzivnom društvu sa predstavnicima sumnjivog demokratskog legitimiteta koji su ovom trenutku i akteri političke operacije medijskog linča, s ciljem ponovnog pretvaranja javnog servis u partijski, sve po instrukcijama vrhovnog autokrate. Bez sumnje je da će predstavnici vlasti opet iskoristiti ovakve posjete kako bi propagandno uvjerili javnost da poruke iz EU o neophodnosti borbe protiv korupcije i kriminala, neophodnosti pravno-političkog epilog afere Snimak, zalaganja za nepartijski, profesionalni i autonomni Javni servis, na kraju biti oblik neobavezne literature, pa i moguće šale. Ostajemo uvjereni da bi umjesto još jedne Potemkin posjete Crnoj Gori ozbiljni i radni kontakti komesara Hana sa predstavnicima cijelog spektra predstavnika volje građana, umjesto samo jedne njegove polovine direktno odgovorene za nenapredovanje zemlje u borbi protiv kriminala i korupcije, bio u evropsko-crnogorskom interesu, konačno u interesu demokratije", rekao je Lekić.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.