Ujedinjena Crna Gora: Skandalozne zloupotrebe u Policijskoj akademiji u Danilovgradu
Policijska akademija

Umjesto 40 upisano 64

Ujedinjena Crna Gora: Skandalozne zloupotrebe u Policijskoj akademiji u Danilovgradu

Polaznici Policijske akademije u Danilovgradu, tačnije njih 12, koji su dio onih koje je direktor škole naknadno upisao, nije prošlo selekciju ni regrutaciju, saopštila je danas Ujedinjena Crna Gora (UCG).

Od toga njih 5 nije položilo test psihičke sposobnosti.

"Troje nije položožilo test opšteg znanja! Dvoje nije položilo test fizičke sposobnosti,  tako da nijesu provjeravani ni na testu psihičkih provjera niti prošli specijalistički ljekarski pregled! Jedan kandidat nije prošao specijalistički ljekarski pregled, a još jedan nije ni učestvovao u selekciji zbog nepostojanja potrebne dokumentacije. (Dva polaznika su moguće akdemci koji nisu završili sa minulom generacijom?)", navodi se u saopštenju UCG.

Oni su građanima Crne gore predočili i da je umjesto 40 novih polaznika Akademije u Danilovgrad, XI generacije, upisana 64 polaznika.

"Odlukom direktora Akademije, koji je navodno uvažio iskazane potrebe od strane MUP-a i Uprave policije za većim brojem akademaca, dobili smo ih znatno više? Tako smo, kao poreski obveznici, umjesto 40 polaznika ove godine dobili priliku da školujemo 64! Direktoru je očigledno pri ovako širokogrudom odlučivanju pomogla Centralna  komisija za odbir koja je 28.11. 2017. usvojila rang listu uspješnosti i Predlog odluke za prijem kandidata", kazali su u UCG.

"Iako se čini da je od ovog kršenja zakona i pravila u maloj Crnoj Gori teško zamisliti veće, nažalost, i to se dogodilo. Nova generacija polaznika počela je sa školovanjem 3. decembra ove godine. Formirana su tri odjeljenja za nastavu ali ne sa 64 akademca, kako je bez skrivanja i mimo konkursnih pravila, ipak, objavljeno i na sajtu Akademije, nego sa 78 budućih policajaca? Zahvaljujući obraćanju jedne od porodica (Berane) koje se smatraju oštećenim u ovom izigravanju konkursa i upisnih pravila Ujedinjena Crna Gora je u posjedu dokumentacije koja govori o nevjerovatnoj i skandaloznoj odluci direktora i nadležnog ministarstva", kazali su iz Ujedinjene.

Razumijevajući potrebu za podmlađivanjem Uprave policije, jer Crna Gora ima prosječno najstariji policijski sastav u ovom dijelu Evrope, iz Ujedinjene Crne Gore su ipak pitali direktora Policijske akademije u Danilovgradu i MUP sljedeća pitanja:

1. Zašto ste raspisali konkurs za četrdeset polaznika, a primili 64?
2. Čemu služi konkurs ako umjesto 40 traženih primite 64 polaznika?
3. Na osnovu kojeg akta direktor Akademije ima pravo da za više od 1/3 proširi broj onih koji će se školovati iz budzeta?
4. Koja ustanova, i u okviru nje pojedinac, je planirala u junu ove godine potrebu za 40 polaznika, da bi u novembru potrebu uvećao za 26 ljudi? 

"Ujedinjena Crna Gora traži hitne odgovore ne postavljena pitanja istovremeno obavještavajući javnost da za sve saopšteno imamo neosporne dokaze i dokumentaciju! Ako nadležni ne odgovore u razumnom roku bićemo spremni da objavimo imena shih koji su primljeni, a nisu ispunili uslove", navode iz ove partije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.